Follow us on Twitter
Find your adventure

Getaways i Danmark | 15 Getaways du skal besøge i 2024

Drømmer du om at undslippe den travle hverdag og tilbringe kvalitetstid med en du holder af? Så er en getaway i Danmark måske lige, hvad du har brug for.

Danmark byder nemlig på mange skjulte perler, hvor du kan tage på en en getaway. Det kunne være en romantisk getaway, weekend getaway, glamping getaway eller noget helt tredje. Uanset om du foretrækker skovens ro, bølgernes brusen, eller landsbycharme, så har Danmark det hele.

I denne guide har vi samlet de 15 bedste weekend getaways i Danmark du skal prøve på Sjælland, Fyn og Jylland her i 2024.

5 Getaways på Sjælland

1. Glashytten

Gemt i de lollandske alper finder du Glashytten - en sand perle! Denne enestående hytte med panoramavinduer giver dig muligheden for at falde i søvn under stjernerne og vågne op midt i naturen. Inkluderet i opholder er der adgang til jeres eget vildmarksbad og morgenmaden skal I heller ikke tænke på. Og bare rolig - der er gardiner i glashytten.

  • 🔗 Book Glashytten
  • ℹ️ Pris: fra 3.450 kr.
  • 📍 Torrig L, Danmark
Saunagus

2. Møllegårdens Trætophytter

Oplev fuglenes symfoni og nattens stille sus i trætoppene hos Møllegårdens Trætophytter. Hævet fra jorden, giver disse kuppelhytter dig en uforstyrret 180-graders udsigt over Vestsjællands naturskønhed. Ved højsommer siger solen både godmorgen og godnat, og året rundt er der rig mulighed for at følge naturen skifte farve og karakter.

Saunagus

3. Dark sky hytte på Camønogaarden

Lig under stjernerne og lad nattehimlen tage pusten fra dig. Beliggende på Møn, som er berømt for lav lysforurening, giver denne hytte dig en enestående udsigt til stjernerne. Den ottekantede hytte, som er isoleret med ålegræs, skaber rammerne for en afslappende getaway, hvor du kan slappe af og fordybe dig i naturens skønhed, alt imens man nyder faciliteterne på Camønogaarden.

Saunagus

4. Artistic treehouse

Bliv ét med naturen i Artistic treehouse, hvor du fra træets platform får du en spektakulær udsigt over den økologiske gård, der summer af liv. Når mørket falder på, inviterer den lille hytte dig indenfor med dens intime atmosfære, hvor du kan stirre op på stjernerne gennem vinduet i taget. Det er mere end bare en overnatning – det er en fuld oplevelse af landlig charme.

Saunagus

5. The Krane

Nyd København fra en helt unik vinkel, nemlig fra toppen af en tidligere kulkran i Nordhavn. Denne getaway byder ikke kun på et værelse, men også eksklusiv adgang til en spa, der vil tage pusten fra dig. En overnatning i The Krane er ikke kun en luksusoplevelse, men også en fortælling om Københavns industrielle fortid.

  • 🔗 Book The Krane
  • ℹ️ Pris: fra 6.000 kr.
  • 📍 København, Danmark

5 Getaways på Fyn

1. Det lille grønne hus

I et gammelt bøgetræ finder du dette idylliske lille trætophus, en romantisk getaway hvor du kan skabe dit eget eventyr. Herfra kan du nyde udsigten over marken, slappe af med en god bog, tag en tur på tandemcyklen eller slappe af i det udendørs badekar. Et perfekt sted for dem, der ønsker at træde ud af hverdagen og nyde naturen og hinandens selskab.

Saunagus

2. Bådhuset

Dette historiske hus fra 1860, beliggende i det naturskønne Tårup, er en historisk perle. Tidligere brugt som bådhus ved Holckenhavn Slot, danner det nu rammerne for en getaway lige ved vandet.

  • 🔗 Book Bådhuset
  • ℹ️ Pris: fra 1.450 kr.
  • 📍 Frørup, Danmark

3. Æblehaven på Villa Skovly

Forestil dig at vågne op midt i naturen, kun et stenkast fra stranden. Glamping i Æblehaven tilbyder en af komfort og natur, placeret i den smukke Purreskov. Fra en skøn morgenmad i Æblehaven til et morgendyk i det Sydfynske Øhav, er det en oplevelse du ikke vil gå glip af.

4. Tiki Cabin

Beliggende i udkanten af en frugtplantage, tilbyder denne a-frame-hytte en hyggelig og miljøbevidst getaway. Hos Tiki Camp er der fokus på bæredygtighed og komfort, hvor du kan nyde faciliteterne, madlavning ved bål, og endda en tur i sauna. Et perfekt sted for dem, der ønsker at komme tættere på naturen uden at gå på kompromis med komfort og bæredygtighed.

  • 🔗 Book Tiki Camp
  • ℹ️ Pris: fra 1.250 kr.
  • 📍 Tranekær, Danmark

5. Glamping Telt Silva

Nord for Kerteminde finder du det bedste fra friluftsliv og luksus med et ophold i et af Hesselgaards tre glamping telte. Udstyret med komfortable senge, hyggelige møbler og solcelledrevet lys, kan gæsterne også nyde solcelleopvarmede udendørs brusere og en den omkringliggende natur.

5 Getaways i Jylland

1. Romantic Hideaway - Grøn jurt i Mols Bjerge

Du behøver ikke rejse hele vejen til Mongoliet for at opleve en original mongols jurt. Lad eventyret begynde i herhjemme i hjertet af Mols Bjerge, hvor en autentisk mongolsk jurt inviterer til en autentisk getaway. Forlad hverdagen og vandre gennem skoven ind til jurten. Med Mols Bjerge Nationalpark lige ved dørtrinnet, er der også mulighed for at andre aktiviterer, såsom en vandretur eller køre på mountainbike.

2. Hærvejshytten

Kunne du godt tænke dig nogle dage i ro og fordybelse? Et sted uden internet, tv og pc? Et sted med mulighed for rekreation med smukke vandreture, sauna og koldtvands kar? Så tag et kig på Hærvejshytten som ligger i vores store private baghave, hvor tanken er, at give plads til netop dét! Hærvejshytten er bygget efter gamle traditioner og kun ved hjælp af håndværktøj såsom økser, høvle, mejsler, håndbor og save. Der er udelukkende brugt naturlige olieprodukter til ud- og indvendig vedligeholdelse.
Elsker du at vandre, så ville det være oplagt at kombinere din getaway med en vandrutur på hærvejen.

  • 🔗 Book Hærvejshytten
  • ℹ️ Pris: fra 950 kr. (man skal min. booke 2 nætter)
  • 📍 Nørre Snede, Danmark

3. Overnat i en ikonisk Airstream

Oplev en ikonisk airstream, og overnat i idylliske omgivelser i Midtjylland. Her bydes på en overnatning midt på en dansk vingård, hvor opholdet er inklusivt en let morgenmad og lidt vin fra vingården. Der er også mulighed for at tilkøbe en madkurv bestående af vingårdens hjemmelavede tapas for 2 personer.

4. Boathouse

Hvem siger, at man skal have fast grund under fødderne for at slappe af? Her kan du drømme dig væk på Limfjorden. Nyd solnedgangen fra soldækket eller tage en svømmetur lige uden for døren. Sengen er redt og udsigten venter. Det eneste I skal gøre, er at nyde livet på vandet.

  • 🔗 Book Boathouse.
  • ℹ️ Pris: fra 1.380 kr.
  • 📍 Vinderup, Danmark

5. Luksus skurvognen Sol-flora med udsigt og vildmarksbad

Højt på bakkekammen, med panoramaudsigt over Nørreådalen's uspolerede marker og skove, finder du denne charmerende gamle skurvogn. Den er udstyret med en dejlig seng, et hyggeligt køkken, og vinduer med udsigt over dalen.

Forkæl jer selv med bobler på terrassen eller et afslappende bad i jeres private vildmarksbad.

  • 🔗 Book Sol-flora
  • ℹ️ Pris: fra 1.399 kr.
  • 📍 Randers, Danmark

Uanset hvor du befinder dig i Danmark, er der altid en perfekt getaway lige rundt om hjørnet. Så om du søger en romantisk getaway, en weekend getaway, en familie getawy eller måske bare med dig selv, så tilbyder Danmark en bred vifte af idylliske getaways, der bare venter på at blive udforsket af dig i 2024!

Hvis der ikke var noget ledigt eller som matchede hvad du søgte i en Getaway, så har vi håndplukket +400 andre unikke getaways som du bør udforske.

God rejselyst💜