Indlæg

Kør selv ferie i Danmark i 2024

Publiceret February 28, 2022
Kør-selv-ferie i Danmark. Foto: Dorien Beernink

Er du rutineret indenfor kør selv ferien, men mangler inspiration til hvor den skal gå hen? Eller er du helt ny og derfor vil have inspiration? I begge tilfælde eller hvis du står i en helt anden situation håber vi, at dette blogindlæg vil være den helt rigtige for dig, der ønsker en kør selv ferie i Danmark. 

Danmark er et lille land, hvor det meste er indenfor en overskuelig distance at køre. Ikke desto mindre har Danmark fantastisk mange og muligheder for at få en kør selv ferie, som du aldrig vil glemme. Vi vil i dette blogindlæg give vores bedste bud på nogle af de mange oplevelser, der er køreturen værd. Her kan du læse om nogle af de mange unikke overnatninger, du kan opleve i Danmark.

Bilferie Foto: Nicolas Weldingh

Nordvestkysten 

Hvis du ikke allerede har besøgt et af Danmarks mest unikke seværdigheder, så skal du helt sikkert et smut forbi Klitmøller, eller som det også er kendt ‘Cold Hawaii’.

Helt præcist er det kyststrækningen i Thy, som surferne kalder for ‘Cold Hawaii’ grundet de 31 gode steder at surfe. Så hvis du har en trang til surfing eller ønsker at prøve det af, er det bestemt et sted, som er hver at tage forbi, hvis du planlægger en kør selv ferie. Du kan her læse mere om ‘Cold Hawaii’.

Ved Nordvestkysten ligger der også Nationalpark Thy, der er Danmarks største vildmark. Den fantastiske natur i Nationalparken er i sig selv grund nok til at lægge ruten forbi Nordvestkysten på din kør selv ferie. Vi er ikke de eneste, der helt vilde med Thy - selveste New York Times havde også Thy på listen over 52 steder, du skal rejse til.

Cold Hawaii Klitmøller. Foto: Oliver Raatz

Danske slotte 

Elsker du at opleve fantastisk natur samtidig med, at du får en kulturel oplevelse? Så kan er det oplagt at lave en kør selv ferie rundt til nogle af de fantastiske slotte, vi har i Danmark. 

I Nordsjælland finder du de tre ikoniske slotte Kronborg Slot, Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot, der alle uden tvivl er værd at besøge. 

Hvis du er på tur på Fyn, kan du tage forbi Egeskov, der har Danmarks smukkeste have, og så finder du på Fyn også Danehofslottet i Nyborg. 

Jylland byder selvfølgelig også på flere ikoniske slotte. Her kan du blandt andet finde Gråsten Slot, som er sommerresidens for den kongelige familie og Marselisborg Slot, der er Dronning Margrethes sommer- og juleresidens.

Vi har tidligere lavet en guide til fantastiske slotshophold i Danmark, hvis du allerede nu er klar til at

Kilde: Visitdenmark 

Kronborg Slot. Foto: Sandra Grünewald

Det Sydfynske øhav 

Øhav? I Danmark? Ja, du læste rigtigt. Det Sydfynske øhav bliver mere og mere populært som rejsedestination, og det forstår vi godt. 

Det Sydfynske øhav er fuldstændig oplagt til at tage på en ferie med ø-hop. Du kan derfor tage bilen eller hvad du vil køre i til Sydfyn, og så tage på Ø-hop uden bilen og nyde den fantastiske natur. Her kan her læse meget mere om det Sydfynske øhav.

Ø-hop i det Sydfynske øhav

Møn

Møn er kendt af de fleste, men derfor  er det stadig et af de mest anbefalelsesværdige steder at besøge i Danmark.

Den lille har helt unik natur, hvor især Møns Klint jo er et kendetegn for Møn. Du finder også smukke skove og strande, samt et hyggeligt lokalsamfund, som helt klart er et besøg hver. 

På Møn og Nyord kan du opleve det fantastiske fænomen ‘Dark Sky’. Området er beskyttet mod lysforurening, og derfor er nattehimlen ved Møn og Nyord helt enestående stjernehimmel. Her kan du læse mere om om ‘Dark Sky’ på Møn og Nyord.

Vil du vide mere om Møn, kan du her læse meget mere.

Møns Klint. Foto: Sebastian Bill

Bornholm

Den smukke solskinsø i det østlige Danmark er næppe en overraskende inddragelse på denne liste. 

Ikke desto mindre vil vi anbefale at tage på kør-selv-ferie til Bornholm, som ikke er større end, at du kan gøre det til en tur, hvor du når hele øen rundt. Hvis du tager en tur til Bornholm, kan du læse om 5 ting du skal se på Bornholm eller få inspiration til, hvor du kan prøve den populære spise - røget sild.

Tager du på en kør selv ferie til Bornholm, er det i den grad oplagt med en glamping-overnatning.

Nordbornholms Perle

Kør selv ferie med Owayy

Hvis du går og overvejer at tage på en kør-selv-ferie i Danmark, kan det passende kombineres med en eller flere unikke overnatninger. Ønsker du det, kan du her udforske vores overnatninger i Danmark.